чем отличается crf250 от crf250 hm?
Модератор:Neposeda
В прошлом году стал обладателем Хонда 250 НМ,вроде как 2006 г. в.,до сих пор не нашел толковой инфы по этому моту.Те данные что удалось наскрести крайне противоречивы:одни пишут что отличия только в 18-том колесе и усиленном генераторе,другие говорят что и коробка иная и т. п.Точно выяснил,что НМ итальянская контора,которая берет кроссачи и лепит из них эндуро.Кто что знает,поделитесь инфой,или ткните носом где можно найти.
HМ хард-эндуро построен с кроссача, более резкий, взрывной. X - хард-эндуро, лучшие низа, коробка эндуровская.
Любовь к мото – спонтанный шизо-параноидальный приступ, перешедший в хроническую неизлечимую болезнь (с)
Чё за бред?
HM - Honda Motors Italia(делает лёгкий тюнинг и продаёт дороже)
CRF250X - эндуро, CRF250R - кросс
так и есть!Johnson писал(а):Чё за бред?
096-556-37-06, 0930105019.
Да я вкурсе,что Х-это эндуро,а R-кросс.Извиняюсь,неточно написал:у меня CRF 250 R HM,не Х. Интересно узнать,коробка в нем стандарт,т. е. кроссовая,или они ее меняют на эндурную,двигатель задушен,или нет и т. д.Johnson писал(а):Чё за бред?
HM переделывает кросс в эндуро, CRE потом модель называется. А так же тюнингует заводские CRF и CRFX.
Поділюся своїм досвідом. Купив HM CRE125, типу хард-ендуро на базі CR125 моделі 05-07 року (хоч по VIN-коду рік випуску 12-й, але мова не про це), зараз якраз готую до сезону мотокросу.
Різниця виключно в навісному обладнанні, а саме:
- 18" заднє колесо і 51 зірочка;
- навісна фара, стоп-сигнал і переключатель режимів освітлення на рулі, ну і контакти (зйомні) на гальмівній ручці/лапці для того ж стоп-сигналу;
- великий глушитель (легальний для доріг загального користування);
- навісний генератор і сигнал (при обгоні бажано попередити суперника) ;
- навісна лапка;
- сальниковий ланцюг.
По мотору все таке ж саме, по рамі/ходовій - також.
Вся вищеописана єрундотіна знімається одним клубком, не залишаючи по собі ніяких слідів (якихось окремих кріплень на рамі чи ще чогось подібного в мене немає). Залишається докупити передній номер, кришку магнето, нормальний глушитель і, при бажанні, замінити заднє колесо на 19".
Сподіваюся, що я якось прояснив ситуацію.
P.S. Якщо комусь потрібно трохи барахлішка з HM CRE125 - звертайтеся.
Різниця виключно в навісному обладнанні, а саме:
- 18" заднє колесо і 51 зірочка;
- навісна фара, стоп-сигнал і переключатель режимів освітлення на рулі, ну і контакти (зйомні) на гальмівній ручці/лапці для того ж стоп-сигналу;
- великий глушитель (легальний для доріг загального користування);
- навісний генератор і сигнал (при обгоні бажано попередити суперника) ;
- навісна лапка;
- сальниковий ланцюг.
По мотору все таке ж саме, по рамі/ходовій - також.
Вся вищеописана єрундотіна знімається одним клубком, не залишаючи по собі ніяких слідів (якихось окремих кріплень на рамі чи ще чогось подібного в мене немає). Залишається докупити передній номер, кришку магнето, нормальний глушитель і, при бажанні, замінити заднє колесо на 19".
Сподіваюся, що я якось прояснив ситуацію.
P.S. Якщо комусь потрібно трохи барахлішка з HM CRE125 - звертайтеся.
What doesn't kill me makes me stronger.
До речі, інтернет пошук показав, що контора іспанська, проте VIN каже, що робляться вони в Італії.
Коротше, японський мотоцикл іспанської контори, зроблений в Італії.
Вот небольшая часть того, что НМ навешивает на базовую CRF250X
Спасибо за информацию,потихоньку проливается свет на это темное дело.На моем мопэде все бибикалки сняты были,остался только свет и жабка стопа на пер. тормозе.Вчера нашел еще одно отличие:раобрал карб-все жиклеры и игла стандарт,а главный вместо 172-165,вот!
Кстати по ВИНу-че-то я хрен пойму цифр больше чем надо,что-ли,мож подскажеш,раз со своим разобрался? У меня такой:ZENF250NEC06000027TAb писал(а):До речі, інтернет пошук показав, що контора іспанська, проте VIN каже, що робляться вони в Італії.
- Константин 1
05.08.2010 - Откуда:Все из одного места родились
У меня тож была HONDA CRE 250 R HM,с вином заморачивался долго,вплоть до консультаций за бугром...СЕРЖ15 писал(а):Кстати по ВИНу-че-то я хрен пойму цифр больше чем надо,что-ли,мож подскажеш,раз со своим разобрался? У меня такой:ZENF250NEC06000027
оказалось у этой конторы своя логика в вин коде и нашему уму ее не постичь.
Отже, ZENF250NEC06000027.
Перші 3 знаки визначають виробника (регіон та деякі деталі):
- ZE - Італія (ця країна кодується від ZA до ZR);
- N означає або категорію (машина/бус/вантажівка/мотоцикл, в даному випадку, роздумуючи логічно - мотоцикл :)) або конкретне відділення фірми-виробника. Я більше схиляюся до першого варіанту, так як HM наче ніяких підвідділень немає, проте я можу помилятися.
Наступні 5 знаків - це, так би мовити, короткий опис техніки (в мене були T125N, на 2-тактному 125 куб. мотоциклі):
- у Вас це F250N - беру на себе сміливість припустити, що тут зашифровано 4-тактну (F - four stroke) 250-ку, з повторенням букви N (див вище) як ідентифікатора мотоцикла (а не машини, наприклад). Я можу й помилятися, але це поки все, до чого я додумався.
9-й знак взагалі незрозумілий для мене. Це якась check digit, чорт знає, що вона означає, але при перевірці Вашого він-коду в неті вибило, що "The check symbol passed a verification".
10-й символ - це рік випуску. Роки випуску кодуються буквами латинського алфавіту (крім I, O, Q, U, Z через їхню візуальну схожість з цифрами) та цифрами 1-9 для 2001-2009 років відповідно. У Вас, як і в мене, це буква C, що відповідає двом можливим рокам виробництва: 1982 і 2012. Цей символ фактично єдиний, котрий прийнятий в усьому світі і не може бути трактований по своєму.
11-й символ (у Вас, як і в мене, буква О) - це код фабрики, на якій вироблялась техніка.
Символи з 12 по 18 - це порядковий номер техніки, котрий несе в собі мало корисної для нас інформації.
Поки що це все, до чого я спромігся додуматися, розбираючись в VIN-коді. Матеріали бралися з вікіпедії і декількох різних сайтів для визначення VIN-кодів.
Перші 3 знаки визначають виробника (регіон та деякі деталі):
- ZE - Італія (ця країна кодується від ZA до ZR);
- N означає або категорію (машина/бус/вантажівка/мотоцикл, в даному випадку, роздумуючи логічно - мотоцикл :)) або конкретне відділення фірми-виробника. Я більше схиляюся до першого варіанту, так як HM наче ніяких підвідділень немає, проте я можу помилятися.
Наступні 5 знаків - це, так би мовити, короткий опис техніки (в мене були T125N, на 2-тактному 125 куб. мотоциклі):
- у Вас це F250N - беру на себе сміливість припустити, що тут зашифровано 4-тактну (F - four stroke) 250-ку, з повторенням букви N (див вище) як ідентифікатора мотоцикла (а не машини, наприклад). Я можу й помилятися, але це поки все, до чого я додумався.
9-й знак взагалі незрозумілий для мене. Це якась check digit, чорт знає, що вона означає, але при перевірці Вашого він-коду в неті вибило, що "The check symbol passed a verification".
10-й символ - це рік випуску. Роки випуску кодуються буквами латинського алфавіту (крім I, O, Q, U, Z через їхню візуальну схожість з цифрами) та цифрами 1-9 для 2001-2009 років відповідно. У Вас, як і в мене, це буква C, що відповідає двом можливим рокам виробництва: 1982 і 2012. Цей символ фактично єдиний, котрий прийнятий в усьому світі і не може бути трактований по своєму.
11-й символ (у Вас, як і в мене, буква О) - це код фабрики, на якій вироблялась техніка.
Символи з 12 по 18 - це порядковий номер техніки, котрий несе в собі мало корисної для нас інформації.
Поки що це все, до чого я спромігся додуматися, розбираючись в VIN-коді. Матеріали бралися з вікіпедії і декількох різних сайтів для визначення VIN-кодів.
Последний раз редактировалось TAb Ср фев 05, 2014 12:52 am, всего редактировалось 2 раза.
Переварив информацию, сделаю предположение:может быть в нашем случае 12-я цифра(т.е. 6-ка)
это все-таки год выпуска мотика?По крайней мере на 12-й,и уж точно на 82-й не похоже никак. Но как бы там ни было TАbTAb писал(а):Поділюся своїм досвідом. Купив HM CRE125, типу хард-ендуро на базі CR125 моделі 05-07 року (хоч по VIN-коду рік випуску 12-й, але мова не про це)
12 цифра вже входить до серійного номеру і ніяк не може означати рік випуску (якщо це не якийсь збочений Von-код ).СЕРЖ15 писал(а):Переварив информацию, сделаю предположение:может быть в нашем случае 12-я цифра(т.е. 6-ка)
В усіх Vin-кодах це 10-й символ (прошу вибачення за попередній пост, в якому написав, що це 9-й символ, проблеми з математикою , вже все поправив ), котрий є обов'язковим параметром і символи ніяк не варіюють в залежності від регіону (США, Європа, Азія).
Що там мутить Montesa - я не знаю, проте факт залишається фактом: за стандартною системою Vin-коду символ С може означати тільки 2 варіанти - 82 і 12 роки. Я знаю, що в мене модель 05-07 року, в ідеальному стані, все інше мені по барабану. До речі, в мене на стокових ободах стоїть дата випуску 08 місяць 10 року. Чудеса.
Ви, до речі, в якому році придбали свій мот?
Мот придбав на початку минулого року,стан теж нічого,але зараз все одно роблю капіталку.В мене теж переднє колесо 10-го року.А ВІН-код дійсно збочений