Допоможіть сісти на Ендуро!)))

Мотоспорт, соревнования, новости, вопросы, советы и т.д.

Модератор:Neposeda

Автор Сообщение
Mizrail

#1 Сообщение Mizrail » Пн июн 13, 2016 8:53 pm

Всім привіт! Читав не перечитав усі що тут написано, взагалі як завжди питання! Що порадите! Хочу взяти ендуро, 250 щоб кататися на вихах тренуватися з націлюванням, в майбутньому брати участь у змаганнях якщо все буде ок! Коротше що б можна було і катнути по лісуі стрибнути, і по місту іноді у справах катнути! Досвід є невеликий . Злі 2Т брати не хочеться, сильно затратно по обслуговуванню, та й по місту НЕ катнеш.
Загалом шо шукати, шоб з доками ?? Трійку хонда ХР250, КЛХ, ТТР ?? Або щось інше? Чи не замало мені буде 250кубов після 400? може відразу брати 400ку ендурку Зріст 187, вага 82, бюджет до 3-4к убитих єнотів.
Последний раз редактировалось Mizrail Пн июн 13, 2016 8:58 pm, всего редактировалось 1 раз.

fanatykCZ516
мастер

#2 Сообщение fanatykCZ516 » Пн июн 13, 2016 8:58 pm

В днепре єндуристы вымерли, с местными поообщайся) Тебе бы проехаться на 250 4т, поймешь что хватит.
0679070037 kievstar
0679070037 Viber.
fanatykcz516 Instagram
Я не доллар.

Mizrail

#3 Сообщение Mizrail » Пн июн 13, 2016 9:01 pm

все шо я поехал это геон х-роад 250, по песочку в лесу, до оврага! :-D
на моте друга)) После этого ему крыло и фару покупал) Дерево было крепче)) ВОт и хо понять смогу я с ендурой справится или надо другой клас искать.

Бес Башенный
мастер

#4 Сообщение Бес Башенный » Пн июн 13, 2016 9:12 pm

Сможешь. Спокойно бери старую 250 и катай, там ломаться нечему - воздушник с карбюратором, простой как угол дома. В принципе можно и на DRZ 400 замахнуться, но его тяжеловато будет в буераках таскать, его лучше как супермото. Для леса ИМХО таки лучше 250-ку.

Китаец не рекомендую брать, ушатаешь быстро.
So many road, so little time...

Markin
бывалый

#5 Сообщение Markin » Пн июн 13, 2016 10:09 pm

Ваня з ваших, Дніпровських, продає Хонду ЦРМ250, на доках. 2т, але ресурсний і з гарними низами, мало точно не буде, але і не такий дикий як повноцынний спортивний апарат. Якщо не продав - придивись, посиди, розпитай, до тоі хонди він на Джебелі їздив, так що дасть тобі фідбек по обох. Успіхів!
Якщо все ж вирішиш 4т брати і доки не принципово - раджу придивлятись до Ямахи вр250ф. 450ку не рекомендую на початок.
eat, sleep, RIDE ;)

Бес Башенный
мастер

#6 Сообщение Бес Башенный » Вт июн 14, 2016 7:07 am

Wr250f - хард, по місту незручно буде. Якщо wr, то 250r вже, але бюджет тре буде підняти до 6к$

Ley
мастер

#7 Сообщение Ley » Вт июн 14, 2016 8:51 am

Чи не замало мені буде 250кубов після 400?
У меня есть 800 кубовый турист и 250 хард, так вот отъездив всю зиму на харде я сел весной на 800 кубов.... а он не едет... А там 4.3 сек до сотни, на секундочку. Да, он пхнет, что паровоз и первая передача у него заканчивается там, где на 250 пятая, но как стреляет кросс/хард! Нрав гораздо более дикий.

если хочешь именно эндурить, да еще и с прицелом на соревнования, про хр-ы и ттр-ы даже не думай. Тут, конечно, многие считают их вершиной совершенства, а некоторые даже прыгают и переезжают покрышки. Но это не их стихия. Эндруо очень тяжелый вид спорта и лишние 5-10 кг решают. С другой стороны на харде ты по городу сильно не поездишь.

думаю, ты часто встречал пугалки про регламентное обслуживание харда, так это не страшно. Во-первых наездить регламентное время не так и просто, во-вторых, когда выберешь мот, посмотри мануал - по времени там меняется только масло, все остальное только проверяется по времени, а меняется "по мере износа". Так что этого не бойся.

Расписал подробно т.к. сам год назад задавался именно этим вопросом. Я тогда взял хард с документами - самый оптимальный вариант - я и по городу/трассе могу ехать без проблем, и продать официально, и по лесам/болотам гонять. Правда найти их не так и просто, в основном бездоки.

Бес Башенный
мастер

#8 Сообщение Бес Башенный » Вт июн 14, 2016 9:33 am

Ley

хард от софта отличается еще и тем, что на софт можно навесить кофры\сумки для барахла. На хард, как правило, это если и получается - то криво-косо и за солидные $.

В любом случе, все зависит от желания и целей.

Mizrail

#9 Сообщение Mizrail » Вт июн 14, 2016 9:51 am

дякую за написане, буду підшукувати варіанти! Ще проблема шо все або Київ, або одеса, або Західна, в Дніпрі майже немає, прийдется шукати три варіанти їхати дивитись... А це час, варіант потрапити на не адеквата, авто купляв.. то піпец якийсь люди втратили совість.
ВР250Ф цікавий агрегат навіть десь читав що його можна на доки поставить?

От мене цікавить мото саме на доках, тому шо моти крадуть не подитячому, а як спорт інвентарь(харду) потім шукати?

Markin
бывалый

#10 Сообщение Markin » Вт июн 14, 2016 10:22 am

На доки бездок ти не поставиш. Тому або купуєш мот з доками (попадаються і харди, але рідко і дорого ), або спортінвентар, який ти вже на облік не поставиш.
Тобі потрібно визначитись з приорітетами. Якщо займатись і прогресувати в ендуро - то тільки хард. Якщо туризм і кататись по місту - то софт. На харді (навіть з доками) їздити по місту дорого і недоцільно (від ресурсу двигуна до стирання зубастих покришок). На софті робити того, що може хард, прост фізично неможливо, бо йому ні мотора, ні підвісок не вистачить.
Про вр250р - хороший мотоцикл. Але для туризму. Так, на ньому можна і по кросовій трасі проїхати, і навіть стрибнути трамплін, і колоду переїхати. Але для спорту вр250р надто важкий мот, і порівняно з тим же вр250ф він не їде.
По хардах: не потрібно боятись мотоцикла, який не на обліку. Все одно ти будеш возити його на причепі, або їхати манівцями "аутло" до місця тренування, максимально оминаючи асфальт. Але розрізняй бездоковий хард (назвем його перший тип), який має спортивний техпаспорт + закордонний бріф (довідку-рахунок, будь-який інший документ про те, що його придбали законно, нехай і ввезли без розмитнення, чи не ставили наоблік чи ін.). Це нормальний варіант, який при виникненні гострих ситуацій принаймні доведе, що ти володієш\користуєшся мотом на законних підставах і він не висить в інтерполі чи угоні по Україні.
І 2й тип - мот, який взагалі немає жодних доків. Такий мапєд треба уважно перевіряти по всіх базах і українських сайтах, чи він часом не свіжосп%жжений в братній Польші\Італії і те.де., або навіть сусідній області. Так само існує ризик, по свіжозавезених крадених мапєдах, що в інтерполі він з*явиться через місяць-другий. Такий мот, сам розумієш, є більш проблемним, і складає зовсім іншу категорію бездоків.
Тут вже вибір в кожного свій.
З приводу угонів: ситуація, на жаль, печальна. Наявність доків на мот знайти його не допоможе, шансів знайти угнанйи хард дуже і дуже мало.
Те, що він був з номером і техпаспортом, правоохоронців сильніше напрягатись в пошуках не змусить. Якщо угнаний доковий мот, або бездок першого типу - ти зможеш написати заяву про угон і довести своє право власності, коли його знайдуть. По бездоку 2 типу, ні того ні іншого. Бо це буде крадений мот, вкрадений ще раз, тому його пошуки, доведення що він твій і повернення - твоя задача і клопіт.
Але повторюсь...не сподівайся сильно на правоохоронців. Якщо вкрали мот, а тим більше ендуро - повернути його шанси мізерні. І крадіям пох, на обліку він, чи ні.
eat, sleep, RIDE ;)

MAX(CZ)
мастер

#11 Сообщение MAX(CZ) » Вт июн 14, 2016 10:25 am

ВР250Ф цікавий агрегат навіть десь читав що його можна на доки поставить?
Тут все просто или они есть нормальные для ДОП, или их нет :-D

Ley
мастер

#12 Сообщение Ley » Вт июн 14, 2016 10:35 am

хард от софта отличается еще и тем, что на софт можно навесить кофры\сумки для барахла. На хард, как правило, это если и получается - то криво-косо и за солидные $.
Спасибо за это замечание.
Хард от софта отличается еще и тем, что с одного снимают все, что весит хоть 50 грамм, чтобы облегчить, а на другой навешивают побольше, чтобы добиться комфорта, дальнобойности, автономности и т.п.
кому прийдет в голову ехать на харде в дальняк и завешивать его барахлом?! Это так же глупо, как эндурить на хр (именно эндурить, а не ездить по лесам).
От мене цікавить мото саме на доках
Я подумываю пересесть на кросс, поэтому скоро, возможно, буду продавать свою crf на доках. Как раз в Днепре. Но еще не решился.

slava_xarkov
бывалый

#13 Сообщение slava_xarkov » Вт июн 14, 2016 12:59 pm

надо решиться- или тренироваться на эндуро и готовится к соревнованиям или ездить по городу
слишком разные требования к этим двум задачам

хотя по идее ЦРМ250(это из того что знаю) их может решать, но тогда как минимум две пары колес с разными покрышками. ну или две пары покрышек и бортировать их по два раза перед тренировкой и после )

но ЦРМ250 опасен все таки первым мотом. можешь на кочке дернуть ручку газа и выскочит он из под тебя...

в идеале конечно два мота- для города и для соревнований-тренировок

Markin
бывалый

#14 Сообщение Markin » Вт июн 14, 2016 3:47 pm

slava_xarkov писал(а): но ЦРМ250 опасен все таки первым мотом. можешь на кочке дернуть ручку газа и выскочит он из под тебя...
та ладно, по низах і передбачуваності ЦРМ майже 4т) з ЦР, ЙЗ не порівняти, значно спокійніший і передбачуваніший.
eat, sleep, RIDE ;)

golod
мастер

#15 Сообщение golod » Ср июн 15, 2016 8:00 am

Найди в Днепре Ваню Jazzed и попробуй у него мот. Из тех, твоих, противоречивых требований - оптимальный вариант. В разделе продажа Эндуро, есть фотки и контакты.

Ответить

Вернуться в «Общий»