Допоможіть з вибором моту!

Мотоспорт, соревнования, новости, вопросы, советы и т.д.

Модератор:Neposeda

Автор Сообщение
Dinon)c

#1 Сообщение Dinon)c » Пт мар 04, 2016 12:12 pm

Давно вже хочу купити мотоцикл, правда вагаюся крос чи ендуро.
Живу біля кросової траси і лісів. Хочеться і там і там кататись.
Китайців не розглядаю, а ось більш мене свіжий японець думаю в самий раз.
Їздив хіба на мопеді і Дніпрі , але техніку, кажуть, швидко освоюю.

Зріст 187 вага 100кг.

Перше питання це, що брати, душа більше лежить до кросового, але ендуро мабуть практичніший(сам ремонтувати не збираюсь)?

Друге це об'єм - 250 чи 450 мені буде краще?

Третє це ціни, бачу що вони дуже різні від 2300 за 250 крос 2009р. до 4000-5000 за Ямаху 2000рр.
Скільки в середньому коштує в хорошому стані крос від 2008 р і ендуро без доків в тих роках?

:-) :-)

Markin
бывалый

#2 Сообщение Markin » Пт мар 04, 2016 12:28 pm

Кросовий мот для кросової траси, ендуро - для харда/кантрі-кросу/покатух по лісі.
Крос легший, коротша коробка, немає фари, генератора, стартера, потужніший, регламнет обслуговування строгіший, інтервали заміни поршня/клапанів/сцепи і т.д. - менші. Відповідно, ендуро - навпаки.
Тобі потрібно визначитись, на яку ти суму розраховуєш, і що тебе цікавить. Якщо строго спорт і мотокрос - то кросовий мотоцикл. Якщо ти ще не знаєш - то ендуро універсальніший, а базові навики кросу можна і на хардендуро отримати, поки ти не почнеш розривні стрибати і секунди на колі рахувати.
ти зі Львова - пиши в л.с., підкажу куди і коли підійти на тернування, там будуть і кросмени і ендуристи, побачиш обидві дисципліни в дії, поспілкуєшся і подумаєш.
Для початку я б не радив починати з 450, думаю вр250ф в якості першого мота тобі вистачить на пару років. А там вже й визначишся що ближче, крос чи ендуро.
Більш-менш живий хардендуро бездок починається від 3,5 кує, з доками - на 1-1,5к дорожче. Крос відповідно буде тільки бездок і дешевший ендуро на відсотків 30. При виборі мота май на увазі, що бездок бездоку рознь. Мають бути принаймні папери, що він куплений за кордоном, інакше є шанс нарватись на крадений мот і просто втратити гроші.
Последний раз редактировалось Markin Пт мар 04, 2016 12:31 pm, всего редактировалось 1 раз.
eat, sleep, RIDE ;)

Бес Башенный
мастер

#3 Сообщение Бес Башенный » Пт мар 04, 2016 12:29 pm

Основна різниця в тому, що кросс - обслуговування по мотогодинах, а ендуро - по кілометражу.

На мій погляд, ідеальним для тебе буде Сузукі ДРЗ400. Ним можна і по кросовій трасі проїхатись (без особливого харду, звісно), і в лісі.

Кросс для лісу не зовсім підходить. Як і софт-ендуро для треку.
So many road, so little time...

mANDEZ
мастер

#4 Сообщение mANDEZ » Пт мар 04, 2016 2:05 pm

У меня был хард эндуро,потом продал и купил кросс и ни сколько не жалею!едет бодрее,по весу чуть легче(для меня важный фактор).

Ley
мастер

#5 Сообщение Ley » Пт мар 04, 2016 3:29 pm

я когда покупал, про кросс вообще не думал. Твердо хотел хард. Купил, поездил. Оказалось, что кросс как спорт намного драйвовее. А может потому, что я в дерево хорошо встрял в лесу месяца три назад, до сих пор не прошло.
Раньше хотел научиться переезжать большие каменюки, теперь хочу научиться перелетать большие трамплины )))
У вас там есть школа эндуро 444, сходи. Вроде там номальные ребята, может дадут мотык попробовать и поймешь. :-D
А про 450 для новичка, я думаю, даже думать не стоит. Тут 250 хоть бы обуздать. Хотя, у кого какие способности.

Markin
бывалый

#6 Сообщение Markin » Пт мар 04, 2016 3:46 pm

Ley писал(а):У вас там есть школа эндуро 444, сходи. Вроде там номальные ребята, может дадут мотык попробовать и поймешь
Хіба що посидіти) Ну і консультацію по підбору мота. Учбових мотів немає, потрібен свій+екіпірування. Але, в живому спілкуванні, спостерігаючи за тренуваннями і з ендуро, і з кросу - вибір буде зробити легше.
eat, sleep, RIDE ;)

MAX(CZ)
мастер

#7 Сообщение MAX(CZ) » Пт мар 04, 2016 4:16 pm

Живу біля кросової траси і лісів
Если трасса есть, бери кросс. 250 4Т любой, на сколько денег хватит, НО это не прогулочный мопед, что бы ехать надо въебывать на тренировках.

Markin
бывалый

#8 Сообщение Markin » Пт мар 04, 2016 4:32 pm

Для інфи: у Львові в межах 0-15 км від межі міста є 4 кросові траси, кантрійна, класична ендуро в розробці і хард-ендуро в розробці. Також є весь необхідний набір штучних перешкод, розкатаний кар*єр для ектримального ендуро і багато накатаних марщрутів різного рівня складності і довжини, від туристично-фрірайових на 50 км до ектримально-тренувальних а-ля ерцберг.
Ні кросменам, ні ендуритсам скучати не доведеться. Враховуючи наяність в межах 100км карпатських гір, де у нас також немало накатано маршрутів, вибір ендуро мота буде універсальнішим.
eat, sleep, RIDE ;)

Ley
мастер

#9 Сообщение Ley » Пт мар 04, 2016 5:49 pm

Да у вас там вообще рай для эндуриста!

Markin
бывалый

#10 Сообщение Markin » Пт мар 04, 2016 6:08 pm

Так і є) ти ніби з Дніпра, то у вас там теж непогано, ми в травні до вас збираємось
. До-речі, камради з Дніпра минулого року були у нас з мотами, я встиг показати тільки малу частину, тепер хочуть ще :-)
eat, sleep, RIDE ;)

Ley
мастер

#11 Сообщение Ley » Пт мар 04, 2016 6:21 pm

Ну к вам туда по-любому надо будет наведаться в этом году. Я тоже хочу. Фаркоп завтра приедет, останется только время выкроить.
Как-нибудь.

(кстати, мопед сейчас можно с собой на трускавецком поезде тащить :-) )

Dinon)c

#12 Сообщение Dinon)c » Пт мар 04, 2016 6:33 pm

Дякую за поради, обов'язково подивлюсь на тренування наших ендуристів. На кросовий трек хожу періодично(майорівка), але з боку виглядає страшнувато, в плані стрибків.

Так кажете 450 для старту закруто, може памперс прорвати?

В принципі я теж схилявся до 250, просто задумувався чи нормально вона потягне мій центнер ваги...

любитель 22
мастер

#13 Сообщение любитель 22 » Пт мар 04, 2016 6:45 pm

У меня рост как у тебя вес90 и ктм125sx мне хватает за глаза.

MAX(CZ)
мастер

#14 Сообщение MAX(CZ) » Пт мар 04, 2016 7:45 pm

В принципі я теж схилявся до 250, просто задумувався чи нормально вона потягне мій центнер ваги...
Потянет, вопрос ставь иначе: хватит ли тебе физухи 250ку выкручивать. :-D

mANDEZ
мастер

#15 Сообщение mANDEZ » Пт мар 04, 2016 7:59 pm

Dinon)c писал(а):Дякую за поради, обов'язково подивлюсь на тренування наших ендуристів. На кросовий трек хожу періодично(майорівка), але з боку виглядає страшнувато, в плані стрибків.

Так кажете 450 для старту закруто, може памперс прорвати?

450ку можно брать как по мне только при наличии мозгов и опыта езды на мотоцикле,довольно мощный аппарат будет.Я как то раз прокатился на 450,ускоряется очень быстро и это я еще не докручивал до того,как она копать начинает.250ку взять хорошую на карбюраторе из последних годов выпуска,едут они очень бодро,а по весу люди разные ездят,подвеску подстроить можно.

Ответить

Вернуться в «Общий»